Coaching

DISK Drijfveren en Denkstijlen

  •  Ik heb moeite met balans in werk en thuis.
  •  Ik vind mijn werk niet meer leuk, en nu? 
  •   Ik voel me onzeker in sommige situaties.
  •   Ik wil weten wat ik écht wil.
  •   Ik wil mijn boodschap duidelijker overbrengen.
  •   Ik ben soms het overzicht in mijn werk of studie kwijt.
  •   Ik voel me (te) verantwoordelijk.
  •   Ik heb te veel last van mijn emoties in sommige situaties.

Tijdens de intake van een coaching traject vorm je op basis van je vragen doelen. Daar werken we naar toe. Elke afspraak evalueren we de afgelopen periode en bepalen de volgende stappen.                                                                                              Een coachingstraject is kortdurend en dynamisch.                                                                                                                             

Ik daag je uit, stel kritische vragen, durf te lachen, prikkel je met nieuwe opties, maar uiteindelijk is er maar één die kiest…dat ben jij!

 

DISC gedragsanalyse

Een DISC gedragsanalyse geeft je inzicht in de verschillende typen gedragsstijlen die er zijn. Je krijgt inzicht in je eigen gedragsstijl en hoe je overkomt op anderen. Maar ook wat je kan doen om aan te sluiten bij een andere gedragsstijl om zo je eigen effectiviteit te vergroten. Een DISC analyse geeft inzicht in hoe je de dingen doet, hoe je communiceert, wat je kwaliteiten, mogelijke valkuilen en ontwikkelpunten zijn.

Met een DISC analyse krijg je goed inzicht in jouw persoonlijke basis- en responsgedragsstijl. De basisgedragsstijl geeft weer welk gedrag je vertoont onder normale omstandigheden en onder druk. Het responsgedrag geeft weer welk gedrag je laat zien in je werkomgeving of in een andere door jou gekozen situatie of omgeving.

Drijfverenanalyse

DISC gaat niet in op het waarom je doet wat je doet en wat jou innerlijk motiveert. Dat maakt een drijfverenanalyse juist inzichtelijk. Drijfveren zijn belangrijk voor het ervaren van plezier, energie en een voldaan gevoel. Door inzicht in je drijfveren weet je wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren in je werk. Welke taken jouw energie geven en waarom bepaalde werkzaamheden jou juist een berg energie kosten en je uiteindelijk afhaakt.

Een drijfverenanalyse brengt de voor jou meest belangrijke innerlijke motivatoren in kaart. Dit wordt gedaan aan de hand van zes verschillende drijfveren. Het geeft inzicht in waarom je bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat jou motiveert. Als jij je drijfveren kwijt kan in je werk, dan zet je makkelijker een stap extra voor jouw team of organisatie.

Combinatie is krachtige tool bij persoonlijke en professionele ontwikkeling

Persoonlijke en professionele groei begint bij bewustwording en zelfinzicht; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Dit inzicht krijg je met een DISC gedrags- en drijfverenanalyse. Vaak wordt er alleen naar DISC gedragsstijlen gekeken voor het maken van de juiste keuzes. Juist drijfveren spelen hierin een cruciale rol. Nieuw gedrag aanleren en toepassen kun je leren. Maar iets doen waar je niet achter staat en jou niet motiveert gaat vaak direct ten koste van je energie, voldoening en plezier.

Juist daarom is de combinatie van beide analyses zo krachtig. Bij verdere ontwikkeling van jezelf, maar ook in samenwerking binnen een bedrijf of team.

Wil je meer over jezelf weten? Beter begrijpen hoe je doet, denkt en wat je motiveert?  Neem dan contact met me op.